Kajszibarack, Sárgabarack – Ceglédi piroska – Prunus armeniaca

Raktárkészlet: 500 db
Kajszibarack, Sárgabarack – Ceglédi piroska – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Ceglédi piroska – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Ceglédi piroska – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Ceglédi piroska – Prunus armeniaca
### Cegléd Piroska Kajszibarack Fajtaleírás

A Cegléd Piroska kajszibarack (Prunus armeniaca 'Cegléd Piroska') egy híres és népszerű magyar kajszibarackfajta, amely kiváló ízével és gazdag tápanyagtartalmával tűnik ki. Az alábbiakban részletes leírást adok a fajtáról a legfontosabb jellemzők figyelembevételével.

### 1. Megjelenés és Jellemzők

A Cegléd Piroska kajszibarackfa közepes méretű, általában 4-6 méter magasra nő. A fa koronája széles és dús, amely lehetővé teszi a világos és szellős növekedést. A levelei nagyok, ovális alakúak, sötétzöld színűek, és nyáron gazdag árnyékot adnak. A virágzási időszak áprilisra tehető, a virágok rózsaszínek vagy fehér színűek, amelyeket a méhek könnyen beporoznak.

### 2. Gyümölcs

A Cegléd Piroska gyümölcse közepes és nagy méretű, súlya általában 70-100 gramm között mozog. A gyümölcsök élénk sárga színűek, piros pír díszíti őket, így nagyon vonzó külsővel rendelkeznek. A gyümölcs húsa lédús, édes és aromás, alacsony savtartalommal. Az érési idő a Cegléd Piroska kajszibarack esetében július végére és augusztus elejére tehető, ami ideális választási lehetőséget biztosít a nyári gyümölcsfogyasztás számára.

### 3. Tenyésztés és Gondozás

A Cegléd Piroska kajszibarackfa jól alkalmazkodik a különböző talajviszonyokhoz, de különösen a napos, jól vízelvezetett, tápanyagban gazdag földet kedveli. Rendszeres öntözést igényel, különösen a gyümölcsérés időszakában. A fák metszése fontos, mivel ez javítja a levegő cirkulációját, elősegíti a napfény bejutását, és hozzájárul a jobb terméshozamhoz. A metszést legjobban télen, a növekedési időszak előtt érdemes elvégezni.

### 4. Betegségek és Kártevők

A Cegléd Piroska fajta viszonylag ellenálló a leggyakoribb betegségekkel, azonban figyelni kell a károsítókra, mint például a levéltetvek, amelyek károsíthatják a gyümölcsöket. Rendszeres ellenőrzés és szükség esetén biológiai védekezési módszerek használata ajánlott.

### 5. Felhasználás

A Cegléd Piroska kajszibarack sokoldalúan felhasználható: fogyasztható frissen, de alkalmas lekvárok, aszalt gyümölcsök, gyümölcslé és különböző desszertek, például sütemények és fagylalt készítésére is. Az édes, ízletes gyümölcs a gasztronómiában is népszerű, különösen az ízesítők és desszertek előállításában. Gazdag A- és C-vitaminban, antioxidánsokban, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre.

### 6. Gazdasági Jelentőség

A Cegléd Piroska kajszibarack gazdasági jelentősége figyelemre méltó, hiszen hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez. A kajszibarack-termelés erősíti a vidéki közösségek jövedelmét és munkahelyeket teremt.

Összességében a Cegléd Piroska egy értékes és ízletes gyümölcsfa, amely kiemelkedő termőképességgel rendelkezik, és fontos szerepet játszik a hazai gyümölcstermesztésben.
120/150
prunus cerasifera
5 800 Ft
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Részletek
### Cegléd Piroska Kajszibarack Fajtaleírás

A Cegléd Piroska kajszibarack (Prunus armeniaca 'Cegléd Piroska') egy híres és népszerű magyar kajszibarackfajta, amely kiváló ízével és gazdag tápanyagtartalmával tűnik ki. Az alábbiakban részletes leírást adok a fajtáról a legfontosabb jellemzők figyelembevételével.

### 1. Megjelenés és Jellemzők

A Cegléd Piroska kajszibarackfa közepes méretű, általában 4-6 méter magasra nő. A fa koronája széles és dús, amely lehetővé teszi a világos és szellős növekedést. A levelei nagyok, ovális alakúak, sötétzöld színűek, és nyáron gazdag árnyékot adnak. A virágzási időszak áprilisra tehető, a virágok rózsaszínek vagy fehér színűek, amelyeket a méhek könnyen beporoznak.

### 2. Gyümölcs

A Cegléd Piroska gyümölcse közepes és nagy méretű, súlya általában 70-100 gramm között mozog. A gyümölcsök élénk sárga színűek, piros pír díszíti őket, így nagyon vonzó külsővel rendelkeznek. A gyümölcs húsa lédús, édes és aromás, alacsony savtartalommal. Az érési idő a Cegléd Piroska kajszibarack esetében július végére és augusztus elejére tehető, ami ideális választási lehetőséget biztosít a nyári gyümölcsfogyasztás számára.

### 3. Tenyésztés és Gondozás

A Cegléd Piroska kajszibarackfa jól alkalmazkodik a különböző talajviszonyokhoz, de különösen a napos, jól vízelvezetett, tápanyagban gazdag földet kedveli. Rendszeres öntözést igényel, különösen a gyümölcsérés időszakában. A fák metszése fontos, mivel ez javítja a levegő cirkulációját, elősegíti a napfény bejutását, és hozzájárul a jobb terméshozamhoz. A metszést legjobban télen, a növekedési időszak előtt érdemes elvégezni.

### 4. Betegségek és Kártevők

A Cegléd Piroska fajta viszonylag ellenálló a leggyakoribb betegségekkel, azonban figyelni kell a károsítókra, mint például a levéltetvek, amelyek károsíthatják a gyümölcsöket. Rendszeres ellenőrzés és szükség esetén biológiai védekezési módszerek használata ajánlott.

### 5. Felhasználás

A Cegléd Piroska kajszibarack sokoldalúan felhasználható: fogyasztható frissen, de alkalmas lekvárok, aszalt gyümölcsök, gyümölcslé és különböző desszertek, például sütemények és fagylalt készítésére is. Az édes, ízletes gyümölcs a gasztronómiában is népszerű, különösen az ízesítők és desszertek előállításában. Gazdag A- és C-vitaminban, antioxidánsokban, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre.

### 6. Gazdasági Jelentőség

A Cegléd Piroska kajszibarack gazdasági jelentősége figyelemre méltó, hiszen hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez. A kajszibarack-termelés erősíti a vidéki közösségek jövedelmét és munkahelyeket teremt.

Összességében a Cegléd Piroska egy értékes és ízletes gyümölcsfa, amely kiemelkedő termőképességgel rendelkezik, és fontos szerepet játszik a hazai gyümölcstermesztésben.
Adatok
Kiszerelés
szabadgyökerű
Raktárkészlet
500 db
Cikkszám
251632
Tömeg
1 kg/db
Webáruház készítés