Kajszibarack, Sárgabarack – Mandulakajszi – Prunus armeniaca

Raktárkészlet: 500 db
Kajszibarack, Sárgabarack – Mandulakajszi – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Mandulakajszi – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Mandulakajszi – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Mandulakajszi – Prunus armeniaca
### 1. Megjelenés és Jellemzők
A mandulakajszi (Prunus armeniaca) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-6 méter magasságot. A fák levelei tojásdad formájúak, élénk zöld színűek, míg a virágok korán, általában március végén vagy április elején, rózsaszín vagy fehér színben nyílnak. A mandulakajszi jellemzője a jellegzetes mandulaízű gyümölcs, amely szép színezésű és különösen aromás.

### 2. Gyümölcs
A mandulakajszi gyümölcse közepes vagy nagy méretű, a héja sima, élénk sárga színű, néha piros árnyalatokkal is rendelkezik. A gyümölcs húsa lédús, édes és aromás, gazdag mandulaízű, ami különleges élvezetet nyújt. A mag keserű ízű, és bár nem fogyasztható nyersen, édességekhez vagy likőrök készítéséhez felhasználható.

### 3. Tenyésztés és Gondozás
A mandulakajszi napos, meleg helyen, jól vízelvezető talajban érzi magát a legjobban. A fák tavaszi metszést igényelnek, hogy ösztönözzék a gyümölcsök növekedését és a megfelelő faformát. A növény közepes vízigényű; a rendszeres öntözés különösen fontos a gyümölcsérés időszakában.

### 4. Betegségek és Kártevők
A mandulakajszi érzékeny lehet a kártevőkre, mint például levéltetvek és gyümölcslegyek. A leggyakoribb betegségek közé tartozik a moníliás gyümölcsrothadás és a bőrszövet-betegségek. A problémák megelőzésére fontos a növények rendszeres ellenőrzése és szükség esetén a permetezés.

### 5. Betakarítás
A mandulakajszi gyümölcsét akkor érdemes betakarítani, amikor a héja színe élénk sárga és a gyümölcs enyhén puha tapintású. A gyümölcsök betakarítása általában július végén vagy augusztus elején történik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljük a sérüléseket.

### 6. Felhasználás
A mandulakajszi frissen fogyasztva nagyon ízletes, de lekvárok, sütemények, kompótok és szárított gyümölcsök készítésére is kiváló. Különleges ízének köszönhetően a különféle ételek ízesítésére is népszerű.

### 7. Gazdasági Jelentőség
A mandulakajszi termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a lekvárok és szárított gyümölcsök piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, ami további bevételi forrást biztosít.

### Összegzés
A mandulakajszi egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag is fontos helyet foglal el, így a jól kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzése érdekében figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
120/150
prunus cerasifera
5 800 Ft
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Részletek
### 1. Megjelenés és Jellemzők
A mandulakajszi (Prunus armeniaca) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-6 méter magasságot. A fák levelei tojásdad formájúak, élénk zöld színűek, míg a virágok korán, általában március végén vagy április elején, rózsaszín vagy fehér színben nyílnak. A mandulakajszi jellemzője a jellegzetes mandulaízű gyümölcs, amely szép színezésű és különösen aromás.

### 2. Gyümölcs
A mandulakajszi gyümölcse közepes vagy nagy méretű, a héja sima, élénk sárga színű, néha piros árnyalatokkal is rendelkezik. A gyümölcs húsa lédús, édes és aromás, gazdag mandulaízű, ami különleges élvezetet nyújt. A mag keserű ízű, és bár nem fogyasztható nyersen, édességekhez vagy likőrök készítéséhez felhasználható.

### 3. Tenyésztés és Gondozás
A mandulakajszi napos, meleg helyen, jól vízelvezető talajban érzi magát a legjobban. A fák tavaszi metszést igényelnek, hogy ösztönözzék a gyümölcsök növekedését és a megfelelő faformát. A növény közepes vízigényű; a rendszeres öntözés különösen fontos a gyümölcsérés időszakában.

### 4. Betegségek és Kártevők
A mandulakajszi érzékeny lehet a kártevőkre, mint például levéltetvek és gyümölcslegyek. A leggyakoribb betegségek közé tartozik a moníliás gyümölcsrothadás és a bőrszövet-betegségek. A problémák megelőzésére fontos a növények rendszeres ellenőrzése és szükség esetén a permetezés.

### 5. Betakarítás
A mandulakajszi gyümölcsét akkor érdemes betakarítani, amikor a héja színe élénk sárga és a gyümölcs enyhén puha tapintású. A gyümölcsök betakarítása általában július végén vagy augusztus elején történik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljük a sérüléseket.

### 6. Felhasználás
A mandulakajszi frissen fogyasztva nagyon ízletes, de lekvárok, sütemények, kompótok és szárított gyümölcsök készítésére is kiváló. Különleges ízének köszönhetően a különféle ételek ízesítésére is népszerű.

### 7. Gazdasági Jelentőség
A mandulakajszi termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a lekvárok és szárított gyümölcsök piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, ami további bevételi forrást biztosít.

### Összegzés
A mandulakajszi egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag is fontos helyet foglal el, így a jól kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzése érdekében figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
Adatok
Kiszerelés
szabadgyökerű
Raktárkészlet
500 db
Cikkszám
587631
Tömeg
1 kg/db
Webáruház készítés