Kajszibarack, Sárgabarack – Orange Red – Prunus armeniaca

Raktárkészlet: 500 db
Kajszibarack, Sárgabarack – Orange Red – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Orange Red – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Orange Red – Prunus armeniaca
Kajszibarack, Sárgabarack – Orange Red – Prunus armeniaca
### 1. Megjelenés és Jellemzők
Az Orange Red sárgabarack (Prunus armeniaca) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-6 méter magasságot. A fák levelei ovális alakúak, élénk zöld színűek. A virágok korán, általában március végén vagy április elején nyílnak, és rózsaszín vagy fehér színűek. Az Orange Red fajtát a gyümölcseinek szép, pirosas-narancssárga színe és íze jellemzi.

### 2. Gyümölcs
Az Orange Red gyümölcsének mérete közepes vagy nagy, a héja sima, világos narancssárga színű, piros árnyalatokkal. A gyümölcs húsa lédús, édes, és aromás ízű, ami különösen vonzóvá teszi a friss fogyasztásra. A mag keserű ízű és nem fogyasztható nyersen.

### 3. Tenyésztés és Gondozás
Az Orange Red sárgabarack napos, meleg helyen, jó vízelvezetésű talajban fejlődik a legjobban. A fák tavaszi metszést igényelnek, hogy ösztönözzék a gyümölcs fejlődését és a megfelelő faformát. A növény közepes vízigényű, ezért nyári hónapokban különösen fontos a rendszeres öntözés, főleg a gyümölcsérés időszakában.

### 4. Betegségek és Kártevők
Az Orange Red fajtát szokásos kártevők, mint például levéltetvek, gyümölcslegyek, és a tojásfonálféreg veszélyeztethetik. Betegségek közül a moníliás gyümölcsrothadás és a bőrszövet-betegségek a leggyakoribbak. Rendszeres növényellenőrzés és a szükséges permetezések segítenek a problémák megelőzésében.

### 5. Betakarítás
Az Orange Red gyümölcsöt akkor érdemes betakarítani, amikor a színe élénk narancssárga és a gyümölcs enyhén puha tapintású. A betakarítást általában július végén és augusztus elején végzik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljék a sérüléseket.

### 6. Felhasználás
Az Orange Red sárgabarack frissen fogyasztva a legfinomabb, de leheletlenül felhasználható lekvárok, sütemények, szárított gyümölcsök, kompotok és különféle ételek készítésére. Aromás íze miatt kedvelt a gasztronómiában is.

### 7. Gazdasági Jelentőség
Az Orange Red sárgabarack termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a marmeládék és a szárított gyümölcsök piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, ezáltal további bevételi forrást biztosítva.

### Összegzés
Az Orange Red sárgabarack egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag jelentős szerepet játszik, így a megfelelően kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzéséhez figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
120/150
prunus cerasifera
5 800 Ft
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Részletek
### 1. Megjelenés és Jellemzők
Az Orange Red sárgabarack (Prunus armeniaca) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-6 méter magasságot. A fák levelei ovális alakúak, élénk zöld színűek. A virágok korán, általában március végén vagy április elején nyílnak, és rózsaszín vagy fehér színűek. Az Orange Red fajtát a gyümölcseinek szép, pirosas-narancssárga színe és íze jellemzi.

### 2. Gyümölcs
Az Orange Red gyümölcsének mérete közepes vagy nagy, a héja sima, világos narancssárga színű, piros árnyalatokkal. A gyümölcs húsa lédús, édes, és aromás ízű, ami különösen vonzóvá teszi a friss fogyasztásra. A mag keserű ízű és nem fogyasztható nyersen.

### 3. Tenyésztés és Gondozás
Az Orange Red sárgabarack napos, meleg helyen, jó vízelvezetésű talajban fejlődik a legjobban. A fák tavaszi metszést igényelnek, hogy ösztönözzék a gyümölcs fejlődését és a megfelelő faformát. A növény közepes vízigényű, ezért nyári hónapokban különösen fontos a rendszeres öntözés, főleg a gyümölcsérés időszakában.

### 4. Betegségek és Kártevők
Az Orange Red fajtát szokásos kártevők, mint például levéltetvek, gyümölcslegyek, és a tojásfonálféreg veszélyeztethetik. Betegségek közül a moníliás gyümölcsrothadás és a bőrszövet-betegségek a leggyakoribbak. Rendszeres növényellenőrzés és a szükséges permetezések segítenek a problémák megelőzésében.

### 5. Betakarítás
Az Orange Red gyümölcsöt akkor érdemes betakarítani, amikor a színe élénk narancssárga és a gyümölcs enyhén puha tapintású. A betakarítást általában július végén és augusztus elején végzik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljék a sérüléseket.

### 6. Felhasználás
Az Orange Red sárgabarack frissen fogyasztva a legfinomabb, de leheletlenül felhasználható lekvárok, sütemények, szárított gyümölcsök, kompotok és különféle ételek készítésére. Aromás íze miatt kedvelt a gasztronómiában is.

### 7. Gazdasági Jelentőség
Az Orange Red sárgabarack termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a marmeládék és a szárított gyümölcsök piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, ezáltal további bevételi forrást biztosítva.

### Összegzés
Az Orange Red sárgabarack egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag jelentős szerepet játszik, így a megfelelően kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzéséhez figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
Adatok
Kiszerelés
szabadgyökerű
Raktárkészlet
500 db
Cikkszám
446103
Tömeg
1 kg/db
Webáruház készítés