Nyári körte – Árpával érő – Pyrus

Raktárkészlet: 500 db
Nyári körte – Árpával érő – Pyrus
Nyári körte – Árpával érő – Pyrus
Nyári körte – Árpával érő – Pyrus
Nyári körte – Árpával érő – Pyrus
### 1. Megjelenés és Jellemzők
Az árpával érő körte (Pyrus communis) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-8 méter magasságot. A fák levelei ovális alakúak, zöld színűek, a virágok általában fehér színűek és áprilisban virágoznak. Az árpával érő körte jellemzője a nagy, húsos gyümölcs, amely a fán való érés után éri el a legjobb ízét.

### 2. Gyümölcs
Az árpával érő körte gyümölcse közepes vagy nagy méretű, a héja sima, zöldes-sárga színű, helyenként piros árnyalatokkal. A gyümölcs húsa lédús, édes, és kellemes ízű, amely kifejezetten a friss fogyasztásra alkalmas. Az érési időszak általában a nyár végén vagy ősz elején van.

### 3. Tenyésztés és Gondozás
Az árpával érő körtét napos, jól szellőző helyen, tápanyagokban gazdag, jó vízelvezetésű talajban érdemes termeszteni. A fák megfelelő gondozást igényelnek, beleértve a tavaszi metszést, amely elősegíti a gyümölcs fejlődését és segít fenntartani a fa formáját. A vízigényük közepes, és a gyümölcs érés idején a rendszeres öntözés elengedhetetlen.

### 4. Betegségek és Kártevők
Az árpával érő körte érzékeny lehet a különböző kártevőkre, beleértve a levéltetveket, körtefát, és a gyümölcslegyeket. Gyakori betegségeik közé tartozik a lisztharmat és a moníliás gyümölcsrothadás. A megelőzés érdekében fontos a rendszeres növényellenőrzés és a szükséges permetezés.

### 5. Betakarítás
Az árpával érő körtét akkor érdemes betakarítani, amikor a gyümölcs színe élénk és enyhén puha tapintású. A betakarítást jellemzően augusztus végén vagy szeptember elején végzik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljük a sérüléseket.

### 6. Felhasználás
Az árpával érő körte frissen fogyasztva a legfinomabb, de lekvárok, kompótok, sütemények és egyéb feldolgozott termékek előállítására is alkalmas. Széles körű felhasználása van a gasztronómiában.

### 7. Gazdasági Jelentőség
Az árpával érő körte termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a lekvárok és a szárított gyümölcsök piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, további bevételi forrást biztosítva.

### Összegzés
Az árpával érő körte egy ízletes, lédús gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag jelentős szerepet játszik, így a jól kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzéséhez figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
120/150
Pyrus pyraster
5 800 Ft
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Részletek
### 1. Megjelenés és Jellemzők
Az árpával érő körte (Pyrus communis) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-8 méter magasságot. A fák levelei ovális alakúak, zöld színűek, a virágok általában fehér színűek és áprilisban virágoznak. Az árpával érő körte jellemzője a nagy, húsos gyümölcs, amely a fán való érés után éri el a legjobb ízét.

### 2. Gyümölcs
Az árpával érő körte gyümölcse közepes vagy nagy méretű, a héja sima, zöldes-sárga színű, helyenként piros árnyalatokkal. A gyümölcs húsa lédús, édes, és kellemes ízű, amely kifejezetten a friss fogyasztásra alkalmas. Az érési időszak általában a nyár végén vagy ősz elején van.

### 3. Tenyésztés és Gondozás
Az árpával érő körtét napos, jól szellőző helyen, tápanyagokban gazdag, jó vízelvezetésű talajban érdemes termeszteni. A fák megfelelő gondozást igényelnek, beleértve a tavaszi metszést, amely elősegíti a gyümölcs fejlődését és segít fenntartani a fa formáját. A vízigényük közepes, és a gyümölcs érés idején a rendszeres öntözés elengedhetetlen.

### 4. Betegségek és Kártevők
Az árpával érő körte érzékeny lehet a különböző kártevőkre, beleértve a levéltetveket, körtefát, és a gyümölcslegyeket. Gyakori betegségeik közé tartozik a lisztharmat és a moníliás gyümölcsrothadás. A megelőzés érdekében fontos a rendszeres növényellenőrzés és a szükséges permetezés.

### 5. Betakarítás
Az árpával érő körtét akkor érdemes betakarítani, amikor a gyümölcs színe élénk és enyhén puha tapintású. A betakarítást jellemzően augusztus végén vagy szeptember elején végzik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljük a sérüléseket.

### 6. Felhasználás
Az árpával érő körte frissen fogyasztva a legfinomabb, de lekvárok, kompótok, sütemények és egyéb feldolgozott termékek előállítására is alkalmas. Széles körű felhasználása van a gasztronómiában.

### 7. Gazdasági Jelentőség
Az árpával érő körte termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a lekvárok és a szárított gyümölcsök piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, további bevételi forrást biztosítva.

### Összegzés
Az árpával érő körte egy ízletes, lédús gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag jelentős szerepet játszik, így a jól kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzéséhez figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
Adatok
Kiszerelés
szabadgyökerű
Raktárkészlet
500 db
Cikkszám
192365
Tömeg
1 kg/db
Webáruház készítés