Részletek
Adatok
Részletek
### 1. Megjelenés és Jellemzők
A Piros Vilmos körte (Pyrus communis) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-6 méter magasságot. A fák levelei ovális alakúak, sötétzöld színűek, amely szép kontrasztot alkot a gyümölcs színével. A virágok kora tavasszal jelennek meg, általában áprilisban, és fehér színűek. A Piros Vilmos körte jellemzője a pirosas színű gyümölcs, amely kerekded formájú és vonzó megjelenésű.
### 2. Gyümölcs
A Piros Vilmos körte gyümölcse közepes vagy nagy méretű, a héja sima, élénkpiros színű, néha zöldes árnyalatokkal. A gyümölcs húsa lédús, édes és aromás, rendkívül ízletes, különösen frissen fogyasztva. Az érési időszak általában szeptember elejétől október elejéig terjed.
### 3. Tenyésztés és Gondozás
A Piros Vilmos körtét napos, meleg helyen, tápanyagokban gazdag és jól vízelvezető talajban a legjobban termeszteni. A fák rendszeres metszést igényelnek, hogy elősegítsék a gyümölcs fejlődését és megőrizzék a fa formáját. A növény vízigénye közepes; a gyümölcs érés időszakában a rendszeres öntözés különösen fontos.
### 4. Betegségek és Kártevők
A Piros Vilmos körte érintett lehet különböző kártevők által, mint például levéltetvek, körtefák és gyümölcslegyek. Gyakori betegségeik közé tartozik a lisztharmat, a moníliás gyümölcsrothadás, és a körte pirális hernyó. Rendszeres növényellenőrzés és a szükséges permetezés segítenek a problémák megelőzésében.
### 5. Betakarítás
A Piros Vilmos körtét érdemes akkor betakarítani, amikor a gyümölcs színe élénkpiros és a gyümölcs enyhén puha tapintású. A betakarítás általában szeptember végén kezdődik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljük a sérüléseket.
### 6. Felhasználás
A Piros Vilmos körte frissen fogyasztva a legfinomabb, de lekvárok, kompótok, sütemények és más feldolgozott termékek készítésére is alkalmas. Aromás íze miatt népszerű választás a gasztronómiában, különféle ételek ízesítésére is használják.
### 7. Gazdasági Jelentőség
A Piros Vilmos körte termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a lekvárok és szárított gyümölcsök, piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, ezáltal további bevételi forrást biztosítva.
### Összegzés
A Piros Vilmos körte egy ízletes, lédús gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag jelentős szerepet játszik, így a jól kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzéséhez figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
A Piros Vilmos körte (Pyrus communis) egy közepes méretű, lombhullató fa, amely elérheti a 4-6 méter magasságot. A fák levelei ovális alakúak, sötétzöld színűek, amely szép kontrasztot alkot a gyümölcs színével. A virágok kora tavasszal jelennek meg, általában áprilisban, és fehér színűek. A Piros Vilmos körte jellemzője a pirosas színű gyümölcs, amely kerekded formájú és vonzó megjelenésű.
### 2. Gyümölcs
A Piros Vilmos körte gyümölcse közepes vagy nagy méretű, a héja sima, élénkpiros színű, néha zöldes árnyalatokkal. A gyümölcs húsa lédús, édes és aromás, rendkívül ízletes, különösen frissen fogyasztva. Az érési időszak általában szeptember elejétől október elejéig terjed.
### 3. Tenyésztés és Gondozás
A Piros Vilmos körtét napos, meleg helyen, tápanyagokban gazdag és jól vízelvezető talajban a legjobban termeszteni. A fák rendszeres metszést igényelnek, hogy elősegítsék a gyümölcs fejlődését és megőrizzék a fa formáját. A növény vízigénye közepes; a gyümölcs érés időszakában a rendszeres öntözés különösen fontos.
### 4. Betegségek és Kártevők
A Piros Vilmos körte érintett lehet különböző kártevők által, mint például levéltetvek, körtefák és gyümölcslegyek. Gyakori betegségeik közé tartozik a lisztharmat, a moníliás gyümölcsrothadás, és a körte pirális hernyó. Rendszeres növényellenőrzés és a szükséges permetezés segítenek a problémák megelőzésében.
### 5. Betakarítás
A Piros Vilmos körtét érdemes akkor betakarítani, amikor a gyümölcs színe élénkpiros és a gyümölcs enyhén puha tapintású. A betakarítás általában szeptember végén kezdődik. A gyümölcsöket óvatosan kell szedni, hogy elkerüljük a sérüléseket.
### 6. Felhasználás
A Piros Vilmos körte frissen fogyasztva a legfinomabb, de lekvárok, kompótok, sütemények és más feldolgozott termékek készítésére is alkalmas. Aromás íze miatt népszerű választás a gasztronómiában, különféle ételek ízesítésére is használják.
### 7. Gazdasági Jelentőség
A Piros Vilmos körte termesztése jövedelmező lehet, mivel a gyümölcs iránti kereslet folyamatosan növekszik. A feldolgozott termékek, mint a lekvárok és szárított gyümölcsök, piaci lehetőségeket kínálnak a gazdálkodóknak, ezáltal további bevételi forrást biztosítva.
### Összegzés
A Piros Vilmos körte egy ízletes, lédús gyümölcs, amely széles körű felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Megfelelő gondozás és termesztés mellett gazdaságilag jelentős szerepet játszik, így a jól kidolgozott tenyésztési stratégia jövedelmező lehet. A növény egészségének megőrzéséhez figyelni kell a kártevőkre és a betegségekre.
Adatok
Kiszerelés
szabadgyökerű
Raktárkészlet
500 db
Cikkszám
565205
Tömeg
1 kg/db